Spring til indhold

Folk bliver seriøse omkring et nyt og bedre polyamoriflag

Fra Polyamory i nyhederne! af Alan M. (4. juli 2021). Oversat af Naomi Hagelberg med tilladelse af Alan M.

For et år siden udgav jeg en artikel med titlen Polyamoriflaget er en Grim, Forvirrende Fiasko. Lad os gøre det bedre. Ved at gentage hvad mange andre mennesker har sagt, sagde jeg at dets farver er barske og ildevarslende og dets centrale symbol pi, skaber kun et hvad? (Et matematik- eller ingeniørfællesskab?) Flaget “fejler at repræsentere os, fejler i at inspirere, fejler i at gøre et flag job. ” Jeg viste nogle af de mange alternativer, som folk har skabt, og gav noget historie om polybevægelsens start og dens symbolik.

Den artikel ramte helt sikkert en nerve. Den blev min mest læste artikel i de sidste 12 måneder, og dens hit rate har været støt stigende måned efter måned. Der er nu i gennemsnit 500 nye læser om ugen, for det meste gennem Google søgninger efter “polyamorøs flag”, “poly flag” og relaterede ord.

Snesevis af designeres nye polyamoriflag cirkulerer rundt. Et par har fået noget fodfæste. Men ingen konsensus har dannet sig omkring noget design – et, der vil vise polyamorøses ’tilstedeværelse, stolthed og holdning med klarhed og energi, på en måde, som både vi og verden straks vil genkende.

For hvordan og hvorfor at gøre det, se på effektiviteten og styrken af regnbue Pride Flaget, som LGBT-verden greb næsten fra det øjeblik Gilbert Baker skabte  det i 1978.

Og se på den seneste eksplosion af andre nye identitetsstoltheds flag: trans, ace, pan, genderfluid, bi, og meget mere. Disse har endda fået en masse interesserede mainstream-mediers opmærksomhed (selv i det “helt hvide stakit blad” Reader’s Digest).


Nu lancerer folk et initiativ for at se, om polyamori-samfundet er klar til at samle sig omkring nogle nye designs, der vil bevæge os til at gøre det til vores forenede, stolte standard.

Sarah “Mack” Flury og Kristian Einstman, der er placeret i Chicago, tilgår dette projekt fra bunden af, hvilket viser kløgt omkring, hvordan en sådan indsats rent faktisk kan fungere i denne uensartede, uafhængige flok af katte, som vi kalder polyamoribevægelsen.

Deres første mål, siger de, er “at oprette et udvalg af nogle af de mest indflydelsesrige stemmer i miljøet, til at netværksarbejde over hele verden.” De ønsker udtrykkeligt at undgå at dette bliver en amerikansk-centreret projekt. “Vores mål,” siger Einstman, “er at skabe et flag, der er genkendeligt og repræsentativt over hele verden.

“Vi har kollektivt dannet @PolyamProud, en frivillig koalition dedikeret til at etablere en endelig og repræsentativ visuel identitet for det polyamorøse miljø.”

Klik her for at starte PolyamProuds Instagram-pitch

De håber at lancere en verdensomspændende diskussion blandt alle, der ønsker, at vi skal have “en endelig og repræsentativ visuel identitet,” som Einstman fortæller os. Det endelige udvalg kan selv skabe og tilbyde designs styret af kendte principper for vexillologi (flagstudier), og det kan overveje design forslag af andre mennesker. Han fortsætter:

Vi har ingen intentioner om at smadre det gamle flag og dets historie og dets rolle i at få os så langt som vi er nået. Men der er et reelt, presserende behov i samfundet for at have et enkelt flag, der tjener os alle godt.

Et flag er en måde at proklamere synlighed, så folk, der endnu ikke er ude, kan se, hvor der er et sted, hvor de kan gå hen, kan se, at der er andre mennesker som dem.

“Vi ønsker at gøre det klart, at vi ikke er udvalget, og at ingen på vores hold vil være i det,” siger Einstman;

Vi vil frigive oplysninger om udvalgets medlemskvalifikationer på vores hjemmeside inden for den næste måned eller deromkring, men vores vigtigste mål er at få udvalgets medlemmer til at repræsentere en bred vifte af socioøkonomiske, racemæssige, kulturelle og ikke-monogame baggrunde, samt forskellige niveauer af uddannelse og ekspertiseområder.

Vores plan er at præsentere designs til et lille udvalg af (ikke mere end 12) repræsentanter fra polyamorøse miljøer fra hele verden. Udvalget vil gennemgå mulighederne og udvælge to til fire designs, der skal forelægges offentligheden til den endelige afstemning.

Flury og Einstman siger, at de ønsker at annoncere den offentlige afstemningsvinder med sociale medie fanfare på den 23. november, Polyamori Day. “Vi ønsker også at få det i hænderne på købmænd”, der fremstiller flag, skjorter, klistermærker, kaffekrus, alle de sædvanlige ting. De håber at rekruttere publicister, der vil opbygge mediernes interesse som dagen nærmer sig.


Vil du hjælpe med at få dette til at ske? Har du færdigheder, ekspertise eller tid og energi til at bidrage? Endnu en gang:  @PolyamProud  på Instagram. De er også på  Twitter. Deres  GoFundMe.

Her er dias fra en tidlig præsentation, de har udarbejdet.

Tak fordi du deler