Spring til indhold

Kærlighedsklummer

Kærlighedsklummer

Fra et polyamorøst ægteskab

Jeg giver Kærlighedsklummer af Birgitte Gyrd tre ud af fem hjerter <3 <3 <3

Kærlighedsklummer er en række fortællinger af episoder fra Birgitte Gyrd og Hans Erik Rasmussens ægteskab.
Birgitte har en blomstrende måde at skrive på, som mange, der er til den romantiske side vil værdsætte. Os, der er mere naturvidenskabelige funderet, not so much. Medmindre man som naturvidenskabelig funderet har behov for et afbræk fra den mere stringente formulering.

Der er en del gentagelser i fortællingerne, hvilket nok skyldes, at de oprindeligt blev skrevet til en avis hver 14. dag og læserne derfor ikke kunne forventes at have læst de forrige episoder. Som nybegynder i polyamori kan det dog være en fordel, da indlæringsvidenskab jo siger, at gentagelse gør det nemmere at huske. For os andre mere erfarne medfører det desværre, at man begynder at skimme, for at komme hen til noget man ikke har læst og allerede ved.

Der er rigtig mange gode pointer om polyamori og parforhold i almindelighed og hvordan man optimalt tilgår dette i de forskellige fortællinger, som jeg genkender, fordi jeg er en hyppig bruger af diverse polygrupper på facebook. Det er pointer, som vi erfarne stort set alle er enige i. Pointerne uddybes desværre ikke grundigt, hvilket nok skyldes den begrænsede klummeplads, hun oprindeligt har haft. Jeg er derfor bekymret for, om nybegyndere og monogame vil forstå og anerkende dem. Jeg læste ikke med dengang, de blev postet i avisen, så jeg ved ikke, hvordan de blev modtaget.
Bogen afsluttes dog med en henvisning til at man kan søge terapi hos Birgitte og Hans Erik, så hvis en pointe virker uforståelig, kan man jo opsøge dem. Som nævnt, har hun ret i pointerne, så der er helt klart brugbar viden at hente, hvis man ikke har den forvejen.

Kærlighedsklummer er ikke en af mine favoritbøger og det bliver ikke en af de bøger, som jeg kommer til at anbefale folk at læse. Dog måske, hvis folk søger noget letlæseligt og ikke er til den slags analytiske bøger, som jeg elsker.

Hvis man er mere til min måde at formulere sig på, så hjælper jeg også.

Ærlighed, Tillid og Tryghed

Tak fordi du deler