Spring til indhold

Nye polyamori flag

Jim Evans designede et flag til for de polyamorøse tilbage i 1995. Som du kan se på ovenstående billede, så består flaget af tre horisontale striber i blå, rød og sort med et guldfarvet Pi symbol i midten.

Blå symboliserer åbenhed og ærlighed mellem alle de relationer, der er en del af ens polyforhold.
Rød symboliserer kærlighed og passion.
Sort symboliserer solidaritet med dem, der er i skabet i forhold til omverdenen.
Pi starter med P ligesom polyamori og guld symboliserer den værdi, vi sætter på den emotionelle tilknytning til andre uanset om de relationer er venskabsbaserede eller romantiske, for at tydeliggøre, at det ikke primært er forhold med fokus på de fysiske elementer.

En hel del personer bryder sig ikke om flaget. Farverne passer ikke godt sammen, ret mange kan ikke gennemskue hvad Pi står for og guldfarven er ofte gul, hvilket kan symbolisere jalousi. Så i 2020 lavede Noah Reson-Brown et forslag til et nyt flag. Eller rettere han lavede flere forskellige forslag alt efter hvilke andre identiteter eller hvilken seksualitet man har.

Se ordlisten for en forklaring på nogle af ordene for identitet og seksualitet

Basic polyamory pride flag. polyamori
Basis Polyamori Pride Flag

Han beholdt symbolikken med blå for sindet, rød for hjertet, sort for dem, der ikke kan være åbne omkring deres forhold, men droppede guldfarven. Han tilføjede det klassiske evighedshjerte og linjer, der symboliserer sammenknytningen af hjerter og sind og hænder, der griber hinanden for at beskytte og værdsætte hjertet i sig selv. Herunder ser du basisflaget for de polyamorøse.

Den centrale del af flaget, den sorte stribe med evighedshjertet, har han derefter lagt ovenpå en masse andre flag, der repræsenterer andre identiteter og seksualiteter. Du kan se dem herunder. Noah har sagt, at hvis man har ønsker til andre flag, hvor man vil have symbolet på, så skal man blot skrive til ham og så vil han lave dem.

LGBT Polyamory Pride Flag. Polyamori
LGBT Polyamori Pride Flag

Symbolik: Rød for liv, orange for helbredelse, gul for sol, grøn for naturen, blå for kunst og violet for ånd. Designet i 1978 af kunstneren Gilbert Baker.

Trans Poly Pride Flag
Trans Polyamori Pride Flag

Symbolik: Lyseblå er den traditionelle farve for drengebabyer. Pink er den traditionelle farve for pigebabyer. Hvid er for dem, der er ved at skifte køn elelr som betragner sig selv som neutrale eller med udefineret køn. Designet i 1999 af transkvinden Monica Helms.

Inclusive LGBT+ Poly Flag polyamori
Inclusive LGBT+ Polyamori Flag

Symbollik: farverne for transflaget og farverne for ikke-hvide minoriteter er inddraget i LGBT flaget. At farverne er tilføjet som en pil der mod venstre peger ind i fremtiden, symboliserer at der stadig er meget at kæmpe for. Designet i 2018 af den amerikanske designer Daniel Quasar

Polyamorous Lesbian Pride Flag polyamori
Lesbian Polyamori Pride Flag

Symbolik: Mørk orange er afvigelse fra kønsroller. Orange er uafhængighed. Lys orange er samfund. Hvid er unikke forhold til kvindskab. Pink er sindsro og fred. Støvet lyserød er kærlighed og sex. Mørk rosa er feminitet. På ovenstående billede mangler den første og sidste stribe. Designet i 2016 af Chris/Catastrfy.

Bi Polyamory Pride Flag polyamori
Bi Polyamori Pride Flag

Symbolik: Pink er for attraktion af eget køn, blå er for attraktion af køn forskelligt fra sit eget og lilla er at repræsentere tiltrækning på tværs af kønspektret. Designet i 1998 af Michael Page.

Pansexual Polyamorous Pride Flag
Pansexual Polyamori Pride Flag

Symbolik: Pink repræsenterer at blive tiltrukket af kvinder. Blå repræsenterer at blive tiltrukket af mænd. Gul repræsenterer at blive tiltrukket af alle andre. Designet i 2010.

Pan African Poly Pride
Pan Afrikansk Polyamori Pride Flag

Symbolik: Rød er mod og blod. Sort er sejren over mørket eller landets befolkning. Grøn er håb.

Polyamorous Asexual Pride Flag polyamori
Asexual Polyamori Pride Flag

Symbolik: Sort er aseksualitet, Grå er grey-ace og demiseksualitet. Hvid er ikke-aseksuelle partnere og allierede. Lilla symboliserer fællesskab. Designet i 2012.

Polyamorous Demisexual Flag polyamori
Demisexual Polyamori Pride Flag

Symbolik: Sort er aseksualitet. Grå er grey-ace og demiseksualitet. Hvid er seksualitet. Lilla er fællesskab.

Polyamorous Nonbinary Pride
Nonbinary Polyamori Pride Flag

Symbolik: Gul repræsenterer dem, hvis køn ikke er binært. Hvidt repræsenterer dem, der har mange eller alle køn, da hvid er den fotologiske tilstedeværelse af farve og / eller lys. Lilla repræsenterer dem, der føler, at deres køn er mellem eller en blanding af kvindelig og mandlig, da lilla er blandingen af traditionelle dreng- og pigefarver. Den lilla kunne også ses som ikke-binære menneskers flydenhed og unikhed. Sort repræsenterer dem, der føler, at de er uden køn, da sort er det fotologiske fravær af farve og / eller lys.

Master/Slave Poly Pride
Master/Slave Polyamori Pride Flag

Symbolik: Den enkelt lodrette linje betyder autoritet, magt eller dominans. De tre vandrette linjer (den midterste kan ikke ses) er et etableret ideogram. I et system med psykologiske tegn bruges symbolet på de tre vandrette linjer til at betegne ‘passivt intellekt’, som er synonymt med underdanighed.

Space Polyamory Flag
Space Polyamori Pride Flag

Alle ovenstående billeder er Polyamory Infinity Heart Flag by Noah Reson-Brown is licensed under CC BY 4.0 CC-By

Jeg, personligt, kan meget bedre lide de nye flag. Hvad med dig?

Hvis du vil se hvordan disse billeder ser ud på et flag, der bevæger sig, så kan du downloade billederne og uploade dem til flagwaver. Du kan også hente Vector filerne, hvis du vil bruge dem til t-shirts eller flag.

Tak fordi du deler