Spring til indhold

Ord betyder ting

ord betyder ting

Ord former hvordan vi ser verden uanset om vi er bevidste om det eller ej. Det er bare sådan vores hjerner fungerer.

Nogle bryder sig ikke om at tænke i termer og at skulle putte en betegnelse på deres partnere og typerne af deres relationer og det er selvfølgelig helt op til dem selv.

Andre elsker at nørde i ord og prøve at finde de helt rigtige ord, der beskriver dem selv og deres partnere og deres relationstyper. Det er også helt op til dem selv.

Uanset hvilken type du er, så er du dog nød til at have i baghovedet at uanset hvilke ord du bruger, så påvirker du andre mennesker. Du kan påvirke dem positivt, neutralt eller negativt, også selvom din intention er noget helt andet. Du kan ikke styre, hvordan andre skal opleve de ord du bruger. Du kan selvfølgelig forklare, hvorfor du bruger de ord, som du gør og hvad du mener med dem og måske er det nok til at de andre udviser den respons, som du håber på. Du kan dog også risikere, at det er fuldstændig ligegyldigt hvad din intention er. De bliver stadig påvirket på den måde, som de nu engang bliver påvirket på, fordi har en historie, du ikke bare lige kan lave om på.

Så nu har du et valg. Vil du fortsætte med at bruge det ord, du brugte og håbe at de andre vil ændre sig over tid eller vil du lytte til dem, der påvirkes af dit ord og tilpasse dine ord, så du får den respons, du gerne vil have?

Hvis du vælger at vente, så husk, at de andres syn på dig, kan påvirkes af den beslutning og at det vil påvirke jeres interaktion.

Men ja, du har selvfølgelig lov til at bruge de ord du vil. Der medfølger bare en konsekvens.

Tak fordi du deler
Tags: