D

A          J      O        W X Y Z  Æ  Ø  Å

DADT: Se Don’t Ask, Don’t Tell

Delta: Se Triade.

Demiromantisk: Person, der først oplever romantisk tiltrækning til en anden person efter at have udviklet en følelsesmæssig forbindelse til pågældende.

Demiseksuel: Personer, der sjældent eller aldrig oplever seksuel tiltrækning før de har dannet et stærkt følelsesmæssigt bånd til en anden.

Demokratisk familie: En familie, typisk en familie, der praktiserer gruppeægteskab, hvor alle de voksne partnere betragtes som lige.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.

Don’t Ask, Don’t Tell: Kan oversættes til Spørg Ikke, Fortæl Ikke. En aftale, hvor intime partnere er enige om, at være nonmonogame, og samtidig afstå fra at fortælle hinanden alle eller blot nogle oplysninger om deres andre intime forhold eller møder.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator
F. Veaux, E. Rickert – More than two
J. Yuen – Polyamorous

Drama: De af os, der har valgt at ikke følge de sociale forventninger til forhold, må skabe vores egne veje. Denne proces involverer undertiden misforståelser og sårede følelser. “Drama” er en betegnelse for de kampe, der ofte ledsager denne proces.
D. Easton og J. W. Hardy – The ethical slut

Dyade: Et forhold, der involverer nøjagtigt to mennesker. Den mest accepterede form for romantisk forhold i de fleste vestlige lande er en monogam dyade.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.

Dynamisk forhold: Et parforhold, der kan skifte mellem forskellige typer af monogame og nonmonogame parforhold alt efter dyadens ønsker og behov.


Hvis du har forslag til nye ord, der kan stå på denne side eller en anden definition til de ord, der står på denne side, så skriv det i kommentarfeltet herunder. Angiv gerne kilde til dit ord, hvis du har det.

Tak fordi du deler

Skriv et svar