E

A          J      O        W X Y Z  Æ  Ø  Å

Égotisme á deux: egoisme for to. Et udtryk, der bruges af medlemmer af Oneida-samfundet til at beskrive monogami.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.

Eksklusivt forhold:
1) Et monogamt forhold.
2( Ethvert forhold, der ikke tillader dets partnere at søge andre romantiske eller seksuelle partnere efter eget ønske.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.

Elektiv affinitet: Et socialt system, hvor folk vælger deres egne partnere eller ægtefæller i modsætning til et samfund, der praktiserer arrangeret ægteskab.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.

En Penis Politik: EPP. En aftale i et polyamorøst forhold, hvor en mand får lov til at have flere kvindelige partnere, som hver har lov til at have sex med andre kvinder, men forbudt at have andre mandlige partnere.
F. Veaux, E. Rickert – More than two
J. Yuen – Polyamorous

En Pussy Politik: EPP. En aftale i et polynetværk om, at der kun må være én kvinde i netværket. Alle andre skal være mænd.

Én sand måde polyamorøs: En person, der mener, at der kun er én rigtig måde at være polyamorøs på. Ofte baseret på deres egne moralske vurderinger (de fleste mener, at der er mange måder at være poly på).
Loving More

Endogami: En praksis, hvor enkeltpersoner kun må gifte sig inden for en bestemt gruppe, såsom en religiøs eller social gruppe.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.

Engangsforhold: En fysisk intim oplevelse, der udelukkende handler om erotisk nydelse eller seksuel frigivelse. Følelsesmæssig forbindelse spiller ringe eller ingen rolle, og der er ingen forholdsforventninger eller intentioner. Sådanne møder kan være tilbagevendende eller kun én gang. Også kaldet Hookup, Booty call, No-Stings-Attached (NSA).
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator

Enhjørning: En hypotetisk kvinde, der er villig til at gå ud med begge medlemmer af et eksisterende par, ikke have andre relationer end parret, ikke være seksuelt involveret med et medlem af parret, medmindre det andet medlem af parret også der, og / eller acceptere at flytte ind med parret. Kaldes en enhjørning , fordi folk, der er villige til at acceptere sådanne arrangementer, er forsvindende sjældne, mens par, der leder efter en kvinde, der vil acceptere disse vilkår, er utroligt almindelige.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Enhjørningejægere: Et par, der søger en enhjørning. Er typisk til hierarki, polyfidelitet og triader.

EPP: Se En Penis Politik eller En Pussy Politik.

Eros:
1) Sanselig, kønslig kærlighed.
2) Instinktiv drift rettet mod selvopholdelse og ubegrænset nydelse.
Ordnet

Etik: Værdier og moral.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator

Etisk nonmonogami: Ethvert forhold, der ikke er seksuelt og / eller følelsesmæssigt eksklusivt ved en udtrykkelig aftale og med fuld viden fra alle involverede parter. Etisk nonmonogami kan antage adskillige former, hvoraf de to mest almindelige er polyamory og swingning og adskiller sig fra utroskab, idet alle involverede kender til og accepterer aktiviteten. Etisk nonmonogami præciserer ofte eksplicit betingelserne, under hvilke det er tilladt for en person at påtage sig yderligere partnere, og inkluderer ofte en form for sex-aftale, såsom en kondomkontrakt.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Etisk slut: En person, der åbent vælger at have flere samtidige seksuelle forhold på en etisk og ansvarlig måde, og som åbent svælger i den beslutning.
D. Easton og J. W. Hardy – The ethical slut

Eventyr
1) Positiv oplevelse, hændelse el.lign. som nærmest forekommer uvirkelig.
2) Spændende, usædvanlig eller farefuld rejse eller oplevelse.
Ordnet

Exogami: Ægteskab med en partner uden for en bestemt gruppe, såsom en religiøs eller social gruppe.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.


Hvis du har forslag til nye ord, der kan stå på denne side eller en anden definition til de ord, der står på denne side, så skriv det i kommentarfeltet herunder. Angiv gerne kilde til dit ord, hvis du har det.

Tak fordi du deler

Skriv et svar