F

A          J      O        W X Y Z  Æ  Ø  Å

Familie: Gruppe af personer bestående af et forældrepar og deres børn typisk boende samme sted; ofte set i forhold til et enkelt af familiens medlemmer.
Ordnet

Fejre
1) Afholde en fest, en højtidelighed eller et andet arrangement til ære for nogen eller i anledning af noget; markere en glædelig begivenhed, en mærkedag, en højtid el.lign. ved at foretage sig et eller andet bestemt som passer dertil.
2) Opnå berømmelse, hyldest el.lign. som resultat af en særlig indsats.
Ordnet

Firkløver: Et polyamorøst forhold, bestående af fire personer, der alle har et romantisk og/eller seksuelt forhold til hinanden. Også kaldet en Quad
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator
F. Veaux, E. Rickert – More than two
J. Yuen – Polyamorous

Fishing fleet: Oprindeligt hustruer til sømænd til søs, der ville socialisere sammen og se efter potentielle elskere sammen. Mere generelt er det en gruppe kvinder, der mødes og søger nye seksuelle partnere, typisk uden deres partners viden, imens deres partnere ikke er tilgængelige eller væk.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Fluid bonded: En praksis, der involverer udveksling af kropsvæsker, såsom barrierefri samleje.
F. Veaux, E. Rickert – More than two
J. Yuen – Polyamorous

Flydende seksuel og romantisk orientering: Oplevelse af, at ens seksuelle og romantiske orientering og lyst ændrer sig i løbet af livet.

FOMO: forkortelse Fear Of Missing Out, som betyder en frygt for at gå glip af noget. I nonmonogami kontekst, en frygt for at gå glip af hvad der sker til de arrangementer, som ens partnere deltager i uden ën selv.
Poly Living

Forholdsorientering: En præference for seksuelle eller kærlige forhold af en bestemt form; som for eksempel en præference for forhold, der er monogame, for forhold, der er polyamorøse osv.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Forpligtelse: I almindelig brug betyder det ofte monogami for livet. I nonmonogami betyder det at give et løfte for fremtiden og følge det løfte.
D. Easton og J. W. Hardy – The ethical slut

Fri agent: En person, der praktiserer polyamory på en måde, der typisk adskiller eller isolerer alle hans eller hendes romantiske forhold fra hinanden og behandle hver som en separat enhed. En fri agent præsenterer ofte sig selv som “single” eller opfører sig på måder, der typisk er forbundet med en person, der er single, selv når han eller hun har romantiske partnere, og tager ofte ikke hensyn til den indflydelse nye potentielle forhold har på eksisterende forhold, når man beslutter, om man vil forfølge de nye forhold.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Fri kærlighed:
1) Idéen om at det er muligt at elske og have sex med mere end én person som et middel til mellemmenneskelig kontakt, samt en idealistisk socialpolitisk erklæring – en bevægelse, der spænder over århundreder, skønt den blev mest accepteret i 1960’erne.
D. Easton og J. W. Hardy – The ethical slut
2) Troen på, at seksuelle forhold skal være ubegrænset og adskilt fra ideer om kærlighed, engagement, ægteskab eller forpligtelse. Mange fortalere for fri kærlighed modsætter sig begrebet ægteskab helt, da de ser det som en måde at pålægge begrænsninger og forpligtelser for seksualitet. Udtrykket fri kærlighed tilskrives generelt John Humphrey Noyes, grundlægger af The Oneida Community, som senere opgav den til fordel for komplekst ægteskab.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Fællesskab: Et samling mennesker, der deler et fælles sæt af ideer, principper eller mål, og som bevidst fokuserer på at skabe og planlægge et samfund, der afspiller disse ideer og mål.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Følelser: Kan være GRE, Kærlighedsafhængighed, Medglæde, Monoamori, Nonamori, NRE,Polyamori, Polymættet, Polyudfordret.

Følelsesmæssig libertarianisme: En tro på, at ethvert individ er fuldt ud ansvarlig for sine egne følelsesmæssige reaktioner, og at en persons opførsel aldrig er ”årsagen” til en anden persons følelser.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Følelsesmæssig troskab: En tro eller praksis om, at følelsesmæssig intimitet eller kærlighed skal holdes eksklusivt til et bestemt forhold, skønt seksuel aktivitet eller andre former for fysisk intimitet kan forekomme uden for dette forhold. Nogle swingers praktiserer følelsesmæssig troskab.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Førerhingst, Førerhoppe: En polygam person, der danner forhold med en monogam person, med håb eller intention om at få den monogame person til at få flere samtidige forhold og blive polygam med dem.


Hvis du har forslag til nye ord, der kan stå på denne side eller en anden definition til de ord, der står på denne side, så skriv det i kommentarfeltet herunder. Angiv gerne kilde til dit ord, hvis du har det.

Tak fordi du deler

Skriv et svar