L

A          J      O        W X Y Z  Æ  Ø  Å

Langdistanceforhold: LDR. Et forhold, hvor de involverede ikke bor sammen og er adskilt af store afstande; som for eksempel partnere, der bor i forskellige byer eller i forskellige lande.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Langdon chart: Et diagram, der angiver en persons nuværende og tidligere seksuelle partnere, og alle deres nuværende og tidligere seksuelle partnere, og så videre.
Kevin Langdon i midten af ​​1960’erne.

LDR: Se Langdistanceforhold.

Leg: Delte seksuelle, erotiske eller kink-oplevelser, hvor fornøjelsen og det følelsesmæssige indhold ikke nødvendigvis er en del af ​​et løbende forhold.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator

Leviratic polyandri: Se Adelphogami.

Leviratisk ægteskab: Et system, hvor hvis en mand dør, så gifter hans bror sig med enken.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Ligestillet forhold: Et forhold, hvor ingen parforhold pr. default er højere prioriteret end andre parforhold. Hvert forhold har den form, som dyaden i forholdet ønsker. De forskellige forhold behøver ikke være ens. Der er intet primært par og metamours kan ikke bestemme over andres forhold.
1) Stræber mod at undgå default rangering af forhold.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator

Limerence: Et stærkt ønske om, længsel efter eller optagethed med en anden person, ledsaget af et til tider overvældende ønske om gensidighed. Limerence kan ledsages af idealisering af den person, der ønskes. Limerence adskiller sig fra ny relationenergi, idet den er mere beslægtet med, hvad folk almindeligvis kalder en “crush”, og muligvis slet ikke er tilknyttet et forhold. Nogle forskere har knyttet limerence til kvantificerbare fysiologiske processer i hjernen, især til begrænsede niveauer af neurotransmitteren serotonin.
Dr. Dorothy Tennov – Kærlighed og limerence: The Experience of Being in Love

Livspartner:
1) En partner, som regel en romantisk og seksuel partner, som man har til hensigt at have et langvarigt og sammenflettet engageret forhold med. En livspartner behøver ikke nødvendigvis at være en ægtefælle, selvom en ægtefælle ofte er en livspartner.
2) En mindre hierarkisk måde at beskrive en partner, som man bor sammen med eller har et langvarigt og forpligtet forhold til.
F. Veaux, E. Rickert – More than two
J. Yuen – Polyamorous

Lukket
1) Med få eller slet ingen åbninger.
2) Som kun særlig indbudte kan deltage i.
Ordnet

Lukket forhold: Parforhold eller polyforhold eller netværk, hvor personerne (to eller flere) ikke har følelsesmæssige intimitet eller seksuelt samvær sammen med andre udenfor forholdet.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Lukket gruppe swinging: En form for swingning, hvor folk har flere seksuelle partnere inden for en bestemt gruppe (som for eksempel to par, der vil bytte partnere), men ikke har sex med folk uden for gruppen.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Lukket gruppeægteskab: En gruppe af individer, der beskriver sig selv som gift, men hvor alle måske eller måske ikke er primære, og som er lukket for udenfor seksuelle forhold.
Polyamory Society

Lukket swingning: En praksis, hvor en gruppe swingere udveksler partnere og derefter har sex hver for sig, normalt i separate rum; at swinge uden gruppesex.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

Lukket ægteskab: Ægteskab, hvor der ikke er sex eller følelsesmæssige intime forbindelser med andre udenfor ægteskabet.
Polyamory Society

Lusket hierarki: Kaldes sneakyarchy på engelsk.
1) Undladelse af at informere om eget eksisterende hierarkisk forhold til nye eller potentielle partnere.
2) At ty til hierarki på trods af intentioner eller påstande.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator


Hvis du har forslag til nye ord, der kan stå på denne side eller en anden definition til de ord, der står på denne side, så skriv det i kommentarfeltet herunder. Angiv gerne kilde til dit ord, hvis du har det.

Tak fordi du deler

Skriv et svar