N

A          J      O        W X Y Z  Æ  Ø  Å

N: Et forhold mellem en person, der er en del af et par, og en anden person, der er en del af et andet par.
F. Veaux, E. Rickert – More than two.

Nesting: Se Samboende eller Livspartner.

Netværk: En række forhold, der er forbundne, fordi nogle af parterne er i mere end et samtidigt intimt forhold. Også kaldet Polycule.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator

No-Stings-Attached: Se Engangsforhold. Også kaldet NSA.

Nonamori: En følelse af at ikke kunne føle romantisk kærlighed for nogen som helst. Det modsatte af monoamori og polyamori.

Nonmonogam: En person, der har eller er åben for at have flere samtidige seksuelle og/eller romantiske relationer. Også kaldet ikke-monogam.

Nonmonogami: Et forhold der inkluderer mere end to personer seksuelt eller romantisk. Også kalder Ikke-monogami.

Normal: Adfærd, relationer eller følelse af personlig identitet eller orientering, der for det meste er i overensstemmelse med det, der i øjeblikket er mest udbredt i samfundet.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator

Normer: Et samfunds skikke for opførsel.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator

NRE: Se Ny relationsenergi.

NRE Junkie: Et udtryk, som undertiden anvendes, ofte nedsættende, om en person, der starter mange nye forhold i hurtig rækkefølge, men ikke ser ud til at opretholde forhold i længden. En sådan person ser ud til at søge eufori og intens følelse forbundet med ny relation energi over opretholdelsen af ​​et langvarigt forhold. Nogle psykologer og psykiatere mener, at intensiteten og euforien, der er forbundet med energi fra nye relationer, kan være psykologisk vanedannende; i det psykiatriske samfund bruges udtrykket “kærlighedsafhængighed” undertiden til at beskrive denne adfærd.
F. Veaux, E. Rickert – More than two

NSA: Se No-Strings-Attached.

Ny RelationsEnergi: NRE. Den kraftige bølge af følelser, energi, spænding og ofte besættelse, der kan ledsage starten af ​​et nyt intimt forhold. Svarer til forelskelse. Nogle forskere mener, at ny relationsenergi er resultatet af hormonerne oxytocin og vasopressin, som frigives af hjernen under starten af ​​et nyt forhold, og efter at en mor føder og antages at have en rolle i følelsesmæssigbinding og i følelserne af lykke og velvære, der ofte ledsager starten af ​​et nyt forhold.
A. Gahran – Stepping off the relationship escalator
F. Veaux, E. Rickert – More than two
J. Yuen – Polyamorous

Nybegynder: Person der netop er begyndt at beskæftige sig med polyamorøse forhold, selvreflektion, bearbejdning af egne følelser, kommunikationsstile el.lign., men næsten ikke har noget kendskab dertil.

Nymfomani: Se Promiskuøs.

Nyt paradigme forhold: En filosofi om forhold, der fokuserer på, at man bruger forholdet til bevidst at øge den psykologiske og spirituelle udvikling af partnerne, kendetegnet ved at man reagerer autentisk i nuet, ærer individuel autonomi, lighed, ærlighed og selvansvar.
Loving More

Nøglefest: En bestemt type legefest, som normalt består af par, hvor hver mand lægger sine nøgler i en skål, når han ankommer. Når gæsterne forlader, trækker hver kvinde et sæt nøgler tilfældigt fra skålen og går derefter hjem med den mand, som ejer nøglerne. En nøglefest er typisk en swingerfest.
F. Veaux, E. Rickert – More than two


Hvis du har forslag til nye ord, der kan stå på denne side eller en anden definition til de ord, der står på denne side, så skriv det i kommentarfeltet herunder. Angiv gerne kilde til dit ord, hvis du har det.

Tak fordi du deler

Skriv et svar