R

A          J      O        W X Y Z  Æ  Ø  Å

RA: Se Relationsanarki.

Reclaime: Hvis nogen bruger et ord om dig i et forsøg på at fornærme dig, kan du enten blive vred, eller du kan uskadeliggøre ordet ved at bruge det selv, så det ikke længere er en fornærmelse. Ord, der er blevet genvundet på denne måde, indbefatter queer, bøsse og slut.
D. Easton og J. W. Hardy – The ethical slut

Relationsanarki: RA.
1) En filosofi eller praksis, hvor mennesker ses som frie til at indgå i ethvert forhold, de vælger. Spontanitet og frihed er ønskelige og nødvendige træk i sunde forhold. Intet forhold bør indgås eller begrænses af en følelse af pligt eller forpligtelse. Ethvert forholdsvalg er tilladt (eller bør være). Der er ikke nødvendigvis en klar sondring mellem “partner” og “ikke-partner.”.
F. Veaux, E. Rickert – More than two
2) At skabe forhold, der ikke er bundet af regler bortset fra det, som de involverede personer bliver enige om.
J. Yuen – Polyamorous

Ring af gummi: En aftale blandt en gruppe mennesker om at de ikke bruger beskyttelse, når de dyrker sex med hinanden (de er indenfor ringen af gummi) og at de altid bruger beskyttelse, når de har sex med andre, der ikke er en del af gruppen (dem udenfor ringen af gummi).

Rulletrappe: Den forventede sti som forhold “bør” følge, inklusiv typiske milepæle. for eksempel at gå ud, forlovelse, flytte samme, giftemål, børn.
J. Yuen – Polyamorous

Råd
1) Anvisning der af venlighed eller som en hjælp gives med hensyn til hvordan en person bør handle i en bestemt (vanskelig) situation.
2) Middel eller hjælp til at finde en løsning på et problem
Ordnet


Hvis du har forslag til nye ord, der kan stå på denne side eller en anden definition til de ord, der står på denne side, så skriv det i kommentarfeltet herunder. Angiv gerne kilde til dit ord, hvis du har det.

Tak fordi du deler

Skriv et svar