Spring til indhold

De typiske spørgsmål

Når polyamori er i medierne i form af en artikel eller et nyhedsindslag på et tvprogram eller en podcast, så er der ofte en reaktion i kommentarfeltet på mediets egen side eller på de sociale medier. Min erfaring er, at reaktionerne er ligeligt delt imellem folk, der er positivt, neutralt og negativt stemt. Ifølge Sten Hegeler betyder dette, at nu er den rette tid til at tage emnet op, så YAY! 🙂 Vi rykker os.

Da jeg jo gerne fortæller om nonmonogami, så går jeg ofte til kommentarfeltet og prøver at rette folks fordomme. Det er dog ikke nemt, da folk i situationen typisk er ophedede. Deres amygdala fyrer afsted og de er ikke parat til at lytte og reflektere. Jeg har derfor skrevet denne blog, hvor jeg har samlet de spørgsmål, som folk typisk stiller og de svar, som jeg vil give. Hvis jeg er ualmindelig heldig, vil nogle rent faktisk læse bloggen og reflektere på et senere tidspunkt. Man kan jo altid drømme.

 

Hvorfor skal vi høre om det?
Hvorfor skulle vi høre om homoseksualitet i sin tid? Svaret er nogenlunde det samme.

  • Vi skal høre om det, fordi nogle mennesker ikke ved, at det er en mulighed og når de finder ud af det kan de finde et fællesskab i stedet for at føle sig forkerte.
  • Vi skal høre om det, fordi folk har en masse fordomme af negativ karakter. De spreder dårlige følelser omkring sig med deres negative ord og holdninger. De får en negativ oplevelse, når de møder folk, som de tror er dårlige mennesker. Og ville det ikke være rart med en god verden, befolket af gode mennesker i stedet for at leve i frygt og vrede? Derudover kan fordommene også påvirke polyfolks mulighed for at få et job. selvom det lovmæssigt ikke må være en faktor og nogle har endda prøvet at bruge det som argument, for at få børn fjernet ved skilsmisser.
  • Vi skal høre om det, fordi vi skal sikre at børn vokser op uden at blive udsat for fordømmelse af andre børns forældre og mobning af deres klasse”kammerater”, fordi deres forældre er poly.

 

Hvorfor skal vi høre om folks sexliv?
Fordi det ikke kun handler om sex. Det handler om kærlighed. Ligesom dit monogame parforhold. Hvis jeg ikke må fortælle om dem jeg elsker, hvorfor må du så? Skal de homoseksuelle også holde kæft om den person de elsker?

 

De må rende rundt med en masse kønssygdomme
Faktisk har nonmonogame nok færre kønssygdomme end monogame mennesker. Nonmonogame mennesker ved jo at de har lov til sex med andre, så de kan nemt have kondomer og anden beskyttelse i lommen. En monogam person, der er utro, kan ikke have kondomer på sig, da det vil afsløre dem som utro, så de står oftere i en situation, hvor de ikke har det kondom, som de har brug for. De kan heller ikke lige så frejdigt gå til lægen, hvis de har en mistanke om, at de har fået en kønssygdom, fordi de ikke vil indrømme overfor lægen, at de har været utro. Og glem alt om at fortælle en mistanke om en seksuel sygdom til den monogame partner derhjemme.

 

60’erne med fri kærlighed beviser at dette ikke virker
Hippiebevægelsen i 60’erne havde nogle andre forudsætninger end vi har i dag. Kvinderne havde ikke lige så mange års erfaring med selvstændighed, som vi har i dag og der var en moral om at jalousi var et nederlag. Det tabu har vi ikke i dag. I dag bruges jalousi som et værktøj til at styrke sin egen udvikling og få styr på dårlige elementer i ens parforhold.

 

Det er synd for singlerne. De kan ikke finde en kæreste, når de alle er taget
Mennesker er ikke en handelsvare. Ingen mennesker er garanteret en partner eller flere. Derudover er kun ca. 5 % af befolkningen nonmonogame, så der burde være en del  monogame at forsøge at blive kærester med.

 

Hvis du vil vide mere, så hop ind i den åbne gruppe Polyamori i Danmark på facebook og stil dine spørgsmål der.

Åbenhed, Ærlighed og Respekt

Tak fordi du deler