Spring til indhold

Sunde forhold kræver, at du kan være single

Det sker engang imellem at folk føler, at man ikke er rigtig polyamorøs, hvis man ikke har mere end én partner og det er helt galt, hvis man siger, at man er single. Det er som om, at man mister sin ret til at udtale sig om polyamori, hvis man ikke konstant har flere partnere.

Den samme dom ser jeg også overfor de monogame parterapeuter, der ikke lige er i et forhold. Så ved de åbenbart ikke, hvad de taler om, hvis de ikke konstant har en partner. Det må være et tegn på, at det de taler om, ikke virker.

Suk

Det folk glemmer eller ikke ved, er værdien i at kunne være single. At kunne stå i kraft af sig selv og vælge folk til ud fra en lyst til lige netop den person i stedet for ud fra en frygt for at være alene.

Hvis du ikke kan hvile i dig selv som single. Hvis du har behov for at være i et forhold, for at føle dig hel, så er det sværere for dig, at sige fra, når der dukker dårlige elementer op i dine forhold. Dine forhold og din tilgang til dine partnere vil være præget af denne frygt for, at hvis du sætter foden ned, så forlader de dig. Du bliver the underdog i jeres forhold. Og tro mig. Det er ikke sundt. Ja ja, du har måske i forvejen den der lettere submissive holdning til verden, hvor du godt kan lide at den anden styrer forholdet, og så får du måske et kink eller en ro ud af det, men sådan helt basalt, så er det sundt, at alle kan tage deres gode tøj og gå, når det er nødvendigt.

Vi dyrker forholdet i en så høj grad, at vi ser det som et succeskriterie. Det er næsten ironisk at den holdning netop ikke skaber sunde forhold, fordi folk død og pine er nød til at finde en eller anden, for at kunne kravle op af den sociale stige. Og så vælger de et nøjes med en person, der ikke matcher deres grundværdier indenfor forhold og ender som resultat med problemer i samme. Så vælger de i stedet at håbe på, at de problemer kan fejes ind under gulvtæppet, så andre ikke ser det. Man kan lide i stilhed. Indtil man ikke længere holder det ud. Der er sikkert mange “sunde forhold”, der slet ikke er så sunde, når det kommer til stykket.

Men nej

Sådan skal dit liv ikke være. Ret ryggen og sig “Ja, jeg er single. Jeg nyder mit liv og dyrker mine interesser, indtil et godt match dukker op. Jeg har ikke travlt”.

Tak fordi du deler