Spring til indhold

Swingere har højere seksuel tilfredshed end monogame personer

swingere

Hvorfor er der en fordom i samfundet om, at monogame mennesker har bedre sex end de nonmonogame? Er det et udslag af sexshaming? At man ikke kan forholde sig til, at nogen har flere seksuelle relationer, at man er jaloux, og derfor er man nød til at finde på et eller andet negativt ved det og har derfor fundet på, at deres sex garanteret er dårligt. At der må være noget galt med dem på den seksuelle front, for slet ikke at snakke om deres eventuelle parforhold eller evnen til at indgå i disse.

I virkeligheden viser det sig, at swingere har konsekvent højere seksuel tilfredshed end monogame individer. Dem i åbne forhold har samme niveau af seksuel tilfredshed som dem i monogame forhold, så hvis du ønsker at øge din seksuelle tilfredshed, så er det ikke polyamorien du skal satse på. Swingeri er vejen frem.

Men det kræver selvfølgeligt, at du skal turde snakke om sex på en helt rolig og afbalanceret måde. At du ikke med det samme reduceres til et reptil, der ikke kan andet end kneppe og bide af andre. Du er nød til at erkende, at sex blot er et emne som så mange andre, der bedst udforskes ved at kunne tale om det uden at du tror, at du skal have sex om 5 minutter og uden at du lader dine mindreværdskomplekser få dig til at hive dit skjold op og angribe andre.

Lad os fjerne latterliggørelsen og stigmaet omkring swingning og acceptere, at det bare er en af de måder, som nogle mennesker nyder at have sex på.

Hjælp til dig

Hvis du har udfordringer med skam over, at du er swinger eller får negative følelser over at andre er swingere, så tag en snak med en af vores venlige terapeuter.

Kilde

Du kan læse artiklen Sexual satisfaction among individuals in monogamous and consensually nonmonogamous relationships af Terri D. Conley, Jennifer L. Piemonte, Staci Gusakova og Jennifer D. Rubin. University of Michigan, USA i Journal of Social and Personal Relationships 2018, Vol. 35(4) 509–531.

Abstract

Monogamous individuals are believed to have better sex lives than those who are consensually non-monogamous (CNM).We compared the sexual satisfaction of CNM and monogamous individuals and also considered the relationship satisfaction of participants utilizing a non-targeted sample of CNM participants. We found that monogamous people reported slightly lower sexual satisfaction and lower orgasm rates than those who are CNM. Moreover, the type of CNM in which a person engages is
important: swingers consistently reported higher sexual satisfaction than monogamous individuals, whereas those in open relationships had equivalent levels of satisfaction to those in monogamous relationships. Relationship satisfaction did not differ between CNM and monogamous groups. These findings do not support the perception that people in monogamous relationships have better sex than CNM individuals.

Tak fordi du deler