Spring til indhold

Triade – Spørgsmål og Svar

triade

Triade: Et polyforhold, bestående af tre personer, der alle har et romantisk og seksuelt forhold til hinanden.

Denne polykonstellation er ofte søgt blandt ægtepar, der er nybegyndere i nonmonogami. Årsagen til dette kan være, at ægteparret har nemt ved at forestille sig til en triade i form af en seksuelle trekant og dermed virker en triade ikke truende på dem. Da deres fokus ligger på den seksuelle trekant og de derfra udvider til et romantisk polyforhold, er der en del overvejelser, der er stærk præget af denne indgangsvinkel. Dette har resultered i at udtryk som enhjørningejægere er opstået. Læs mere om dette fænomen på unicornsrus.

I denne blog vil jeg samle de spørgsmål, jeg er blevet stillet om triader.

Er det nemmere, hvis man deles om den nye partner?
Der er ingen garantier.

Når alle har et romantisk og seksuelt forhold med hinanden, så har man mulighed for at opleve hvad der foregår i ens partners forhold med den anden partner. Dette giver en følelse af at man ved det hele og at man har styr på situationen, hvilket giver en følelse af sikkerhed.  Men når man ser alt, så oplever man også, at den nye partner ikke nødvendigvis elsker begge personer lige højt eller på samme måde. Dette kan resultere i usikkerhed.

Måske har den nye partner efter en tid ikke lyst til at være seksuelt eller romantisk med en af partnerne. Dette medfører, at den anden partner skal håndtere, at deres første partner oplever sorg over den person, som de selv stadig har et seksuelt og romantisk forhold til. Det er en svær position at være i. Derfor ender det ofte med, at den anden relation også stoppes. Selvom de måske stadig elsker hinanden. Når man på grund af andre tvinges eller føler sig tvunget til at stoppe et kærlighedsforhold, så er der grobund for at der kommer negative følelser i spil mod den person, man føler er årsagen til at man stopper forholdet. Det er ikke rart, at skulle sige farvel til én man elsker.

Så hvis man aftaler, at man altid SKAL deles om sine partnere, så kan det være starten på slutningen af ens primære forhold, fordi virkeligheden ikke udvikler sig som fantasien.

Åbenhed, Ærlighed og Respekt

Tak fordi du deler